10000 euro lenen voor een auto

10000 euro lenen voor een auto

10000 euro lenen voor een auto

10000 euro lenen voor een auto is een veel gevraagd bedrag en de vraag is dan ook welke lening kun je daar het beste voor afsluiten en hoe lang zou je moeten doen over het terugbetalen? De ene lening is de andere niet en bij het kopen van een auto moet je er voor zorgen dat de lening niet langer loopt dan de tijd waarbij de auto mee gaat. Zo voorkom je dat terwijl je de auto niet meer hebt, je toch nog de lening aan het aflossen bent.

10000 euro lenen voor een auto

De meeste mensen die een auto gaan kopen zijn op zoek naar een lening van rond de 10000 euro. Dit is een bedrag waar je tegenwoordig al een nieuwe auto voor kunt krijgen. Maar een goede tweedehands is natuurlijk ook een goede optie. Vooral als je wat meer betaalt krijg je vaak ook een betere garantie. Maar welke lening is nu eigenlijk geschikt om een auto mee te kopen?

Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening

Deze vorm van lenen is meer geschikt om te zorgen dat je wat geld achter de hand hebt als er iets kapot gaat of vervangen moet worden zoals een wasmachine of een tv. Voor het aanschaffen van zaken die een groter bedrag in één keer vereisen is het verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. De gemiddeld looptijd van een persoonlijke lening ligt rond d vijf jaar.

Afschrijving van de auto

Ga je naar een bank of een andere kredietinstelling dan zal deze ook kijken naar de afschrijving van de auto. Koop je een nieuwe auto dan zal een afschrijving van vijf jaar geen enkel probleem zijn. Betreft het een tweedehands auto dan kan de afschrijving termijn wel eens korter liggen, helemaal afhankelijk van welk model je op het oog hebt. Zo zou de geldverstrekker kunnen beslissen om de looptijd te verkorten, dus korter dan vijf jaar. Hiermee wil men dus voorkomen dat wanneer je de auto niet meer hebt, je toch nog elke maand geld moet terug betalen.

Waar kun je een lening afsluiten

Het bedrijf waar je je auto gaat kopen biedt je natuurlijk ook aan om meteen de financiering te doen, vaak is dit niet verstandig want over het algemeen ligt de rente een stuk hoger dan wanneer je zelf op internet een goedkopere lening gaat afsluiten. Op internet kun je al een persoonlijke lening voor het kopen van een auto afsluiten welke een rentepercentage heeft van rond de 5%.

Laat je niet verleiden

Veel mensen die gaan kijken voor een nieuwe auto laten zich toch vaak verleiden om er ook gelijk een lening bij af te sluiten omdat het zo lekker makkelijk is dat je alles bij één bedrijf kunt doen. Je kunt dit natuurlijk wel overwegen, maar toch blijft het verstandig om online een aantal offertes aan te vragen. Op deze manier kun je de aanbiedingen naast elkaar leggen en kijken wat voor jou de goedkoopste en beste oplossing is.

Dit vind je misschien ook leuk...