10000 euro lenen met lage rente

10000 euro lenen met lage rente

10000 euro lenen met lage rente

10000 euro lenen met lage rente is met de huidige online aanbieders heel goed zelf te vergelijken. Niet dat de online aanbieders anders dan banken onderling erg veel verschillen, maar toch kan ook een iets lagere rente op 10000 euro nog een hoop schelen op je maandbedrag. Ook is het afhankelijk van welke leenvorm je gaat nemen. Een doorlopend krediet heeft vaak een iets hogere rente dan een persoonlijke lening. Ik zal uitleggen wat het verschil is tussen beide leenvormen en aan de hand van voorbeelden proberen uit te leggen welk krediet in jou geval het beste is.

10000 euro lenen met lage rente

De algemene rente staat op dit moment historisch laag en ook in kredieten zie je een duidelijke daling in de te betalen rente. Hebben kredieten zoals doorlopend krediet en persoonlijke lening in het verleden nog wel rentes gekend van 13% en meer, tegenwoordig ligt dit gelukkig een stuk lager. Ook speelt in het voordeel dat er veel online aanbieders zijn. Dus forse concurrentie en dat is altijd in het voordeel van de consument. Deze concurrentiestrijd leidt dan natuurlijk tot lagere rentes.

Rood staan bij de bank niet meer populair

Voorheen was het lekker gemakkelijk om rood te staan bij de bank, je hoefde geen krediet aan te vragen en alles werd automatisch met je betaalrekening verrekend. Je betaalde wel een veel te hoge rente, maar de meeste consumenten vonden dit toch wel lekker gemakkelijk. Helaas zijn banken nu ook verplicht om de mogelijkheid tot rood staan door te geven aan het BKR in Tiel. Bij het aanvragen van een hypotheek of een lening wordt dit bedrag nu dus ook meegenomen bij de aanvraag. Daarom wordt het nu sowieso interessanter om ineens een lening van 10000 euro aan te vragen.

Doorlopend krediet met variabele rente

In het voorbeeld met een doorlopend krediet van 10000 euro zul je zien dat je met een lagere rente zelf online kunt afsluiten. Stel je hebt graag wat geld achter de hand maar wil niet langer rood staan bij je bank. Dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een doorlopend krediet. Over het algemeen is de looptijd 5 jaar (60 maanden), echter bestaat de mogelijkheid om het krediet na deze 5 jaar weer te verlengen voor een periode. Het is trouwens wel een goed idee om niet alleen rente af te lossen. Los maandelijks ook een gedeelte van de hoofdsom af, anders duurt het te lang voordat je er van af bent. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel.

Persoonlijke lening voor grote aankoop

Bij het aanschaffen van iets duur, of dat nu een auto, een caravan, een televisie of een verbouwing aan je huis is kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Er moet wel opgemerkt worden dat bij een verbouwing aan je huis of het opknappen van de tuin je het budget dan niet kunt overschrijden. Maar enfin, je moet dus een fors bedrag in één keer betalen en kiest dan voor een persoonlijke lening. Vaak los je deze in 5 jaar af, waarbij de rente voor de gehele looptijd vaststaat. je weet dus precies waar je aan toe bent en bent er na deze 5 jaar ook helemaal mee klaar.

Je weet het nog niet zeker

Wanneer je nog twijfelt of je er wel goed aan doet om een lening aan te gaan vragen, of welke kredietvorm precies bij jou past, kijk dan eens bij het Nibud, hier vind je allerhande rekentools die je verder op weg kunnen helpen. Denk je dat je er wel uit bent en ben je klaar om een krediet aan te vragen, kijk dan eens op de overzichtspagina ´lening aanvragen´. Je vindt hier meerdere leenvormen en kunt desgewenst een vrijblijvende offerte aanvragen.

Dit vind je misschien ook leuk...